Najpopularniejsze afrodyzjaki: OWOCE I WARZYWA: awokado, mango, morele, granaty, truskawki, banany, suszone owoce- daktyle, figi, morele cebula- w postaci zupy cebulowej, orzechy włoskie, pory, seler, marchew, szparagi, chrzan OWOCE MORZA: ostrygi, krewetki, homary, małże, ośmiornice RYBY: łosoś, sandacz, pstrąg, węgorz, sola, kawior, rekin, sardynki INNE PRODUKTY KULINARNE: befsztyki- krwiste lub tatarskie, czekolada, dziczyzna, jaja- przepiórcze, miód, grzyby- pierścieniaki, smardze, trufle, sery- roquefort, większość serów kozich PRZYPRAWY: chilli, chrzan, cynamon, czosnek, cząber, gałka muszkatałowa, imbir, kardamon, pieprz, wanilia, kapary, seler ZIOŁA: lubczyk ogrodowy, miłorzab, bazylia, kolendra NAPOJE: czekolada, kakao, kawa, szampan, różne koktajle alkoholowe i mleczne, mleko kozie.