Apetyt na kino, cz. II

Porcja smakowitego kina, gdzie kuchnia i jedzenie jest wyjątkowo aromatyczne.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Apetyt na kino, cz. II
„Jedz, módl się i kochaj”

„Niedawno byłam na premierze filmu „Jedz, módl się i kochaj” i przyznam szczerze, że ślinka ciekła mi po brodzie, kiedy patrzyłam na to, co je główna bohaterka. Poważnie zgłodniałam podczas oglądania tego filmu (śmiech). Akcja dzieje się m.in. we Włoszech, a kuchnię włoską bardzo cenię, bo opiera się na dobrych, świeżych składnikach.” – powiedziała Olga Bończyk w wywiadzie dla gotujmy.pl Nic dodać, nic ująć!

„Życie od kuchni”

Wyzuta z uczuć szefowa kuchni, Martha James, zostaje zaskoczona nagłą śmiercią siostry, której dziesięcioletnia córka trafia pod opiekę bohaterki. Do tego musi dzielić restauracyjną kuchnię z uroczym, obiecującym kucharzem.

„Uczta Babette”

Klasyk, z 1987 roku.
Babette wyczarowuje kolejne potrawy, wiemy, że jest to „kucharka, za którą można by zaryzykować życie, która zmienia kolację w rodzaj romansu” – jak mówił jeden z biesiadników.

„Skrzydełko czy nóżka”

Louis de Funès przedstawia kulinarne figielki. Grany przez niego główny bohater Charles Duchemin jest ekspertem do francuskiej kuchni. Co roku wydaje nowy przewodnik po barach i restauracjach. Jego opinie decydują o powodzeniu danych lokali. Jest zabawnie, oczywiście.