

Smakołyki z czerstwego pieczywa
Starajmy się nie wyrzucać pieczywa, bo można z niego zrobić super chrupiące smakołyki.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Starajmy się nie wyrzucać pieczywa, bo można z niego zrobić super chrupiące smakołyki.
Jak najlepiej podgrzać ugotowany wcześniej ryż?
Ta metodę stosuję podczas smażenia.
Sądzę, że ten sposób jest po prostu znakomity.
Sposób na pięknie wyglądające sztućce ze stali.
Drewniane akcesoria kuchenne przed pierwszym użyciem dobrze jest zaimpregnować..
Sposób na uniknięcie grudek w soli.
Skuteczne pozbywanie się brzydkich zapachów z mikrofalówki.
Twarde skorupki i łatwe obieranie.
Smaczna i zawsze pięknie wyglądająca kukurydza.