

Zagęszczona zupa
Gdy zupa jest za rzadka lub za gęsta...
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Gdy zupa jest za rzadka lub za gęsta...
Żeby warzywa nie straciły koloru...
Jak się pozbyć zapachu czosnku?
Grudki w zupie lub sosie?Możesz się ich pozbyć!
Czy tłuszcz jest już rozgrzany?
Jak usmażyć pyszne warzywa?
Jak przechować dobrze cytrynę by zachowała swoją świeżość i smak na długo.
Jak odświeżyć zeschnięty ser.
Domowy prosty sposób by sól się nie zbrylała i przechodziła przez dziurki od solniczki prawidłowo.
Jak wygodnie coś usmażyć?