Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

porada 5
agata1722 agata1722 | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33
Kącik Babci Halinki

porada 5

jajka zamarznięte stają się jadalnymi, gdy wymoczymy trzy - cztery godziny w zimnej wodzie..

porada nr 10
agata1722 agata1722 | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33
Kącik Babci Halinki

porada nr 10

mleko pasteryzowane ogrzewane do 100 stopni Celsiusza. sprzedawane może być pod tą nazwą do dwudziestu czterech godzin nie dłużej.

porada 1
agata1722 agata1722 | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33
Kącik Babci Halinki

porada 1

masło przechowujemy w naczyniach drewnianych lub glinianych- poprzednio wypełnionych i przepłukanych gorącym octem.