

różnorodności
kartofle stare zyskują na smaku i nie będą nam czernieć, gdy dodamy do nich przy gotowaniu trochę mleka.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
kartofle stare zyskują na smaku i nie będą nam czernieć, gdy dodamy do nich przy gotowaniu trochę mleka.
rozmaitości ciekawostki porady
kalafior po gotowaniu będzie biały, gdy do wrzącej wody włożymy cukru
masłu zjełczałemu oddajemy woń- rozpuszczając go, i wrzucając do niego zwęglone kawałki chleba.
kasza dobra nie powinna bielić ręki ani dawać kurzu
bułki stare odświeżamy, gdy zmoczymy całe wodą i włożymy do gorącego pieca.
kasza zepsuta lub zwilgotniała ma ciemne, czerwone lub brunatne plamy.
Sezon szparagowo-truskawkowy, jak go nazywam, to moja ulubiona kulinarna pora roku. No, może z wyjątkiem „działkowych” sierpniowych pomidorów pisze Aleksandra Ladachowska.
Przypadkowy seks z nieznajomym to zjawisko częstsze latem. Kiedy nasz organizm wydziela więcej feromonów, liczba miłosnych przygód zdecydowanie wzrasta…
Znalazłam przepis na tą rybę, ale jaka właściwie ona jest?