

Ogórek, ogórek, ogórek...
zielony ma garniturek. I czapkę i sandały – zielony, zielony jest cały!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
zielony ma garniturek. I czapkę i sandały – zielony, zielony jest cały!
Gotowanie bobu jest bajecznie proste: wodę wystarczy lekko osolić i pilnować, by młodego bobu nie trzymać na ogniu zbyt długo. A czy wiesz, jak zrobić pastę z bobu i ile kalorii ma bób? Zobacz nasze pomysły na dania z bobem!
Statystyki alarmują: przez ostatnie 20 lat ilość nagromadzonych odpadów zwiększyła się trzykrotnie. W naszej świadomości nie ma jednak miejsca na segregację śmieci.
Nie można też zapomnieć o Szabasie, który przypada co 7 dni.
Wraz ze swietami w kalendarzu żydowskim zmienia sie także menu.
wśród owoców najbogatszym źródłem witaminy c są owoce dzikiej lub ogrodowej róż
do najwcześniejszych dojrzałych gruszek, które nadają się na przetwory należy: klapsa, później dojrzewająca dobra ludwik
cebule jeśli mamy z nią problem przy obieraniu to obierać ja pod wodą wtedy unikniemy łzawienia.
śledzia zapach. nacierać przedmiot popiołem i płukać wodą z solą.
młoda gęś lub kaczka ma jasny, żółty, miękki dziób, a stara natomiast- ciemno brązowy.