

Odporność na wiosnę
Wiosna niesie za sobą ponad czterokrotnie wyższe ryzyko zachorowania na infekcje górnych dróg oddechowych, niż jesień.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wiosna niesie za sobą ponad czterokrotnie wyższe ryzyko zachorowania na infekcje górnych dróg oddechowych, niż jesień.
Jeśli jesteś osobą aktywną i nie wyobrażasz sobie tygodnia bez siłowni, jazdy na rowerze czy basenu, koniecznie pomyśl o swojej diecie...
Przez lata odmawiano grzybom wartości odżywczych, podkreślając tylko walory smakowe....
Czarny bez można wykorzystać na wiele sposobów......
Nalewki mają spora moc, więc pija się je z umiarem, małymi kieliszkami.....
Moja własna, skromna opinia...
Jagód jałowca używa się zazwyczaj do potraw z kapusty, do dziczyzny i marynowania grzybów....
Burak to zdrowe warzywo. Czy to pod postacią barszczyku, jarzynki czy ćwikły korzystnie wpływa na organizm...
Jesienią czosnek jest najbardziej wartościowy, warto więc przyrządzać domowe leki uodporniające na infekcje...
W chłodnych porach roku warto zawsze mieć zapas suszonego imbiru.....