

Historia kawy
Większość z nas nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki „małej czarnej".
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Większość z nas nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki „małej czarnej".
Historia papryki jest długa i bogata w przygody. Wystarczy tylko wspomnieć, że do Europy zawitała u boku Krzysztofa Kolumba...
trafiła mi się dziwna ryba
Czekolada – źródło energii i najpopularniejsze lekarstwo na melancholię. Zwiększając poziom serotoniny i endorfin, poprawia nastrój oraz podnosi odporność i chroni układ krążenia.
Wraz z nadchodzącą wiosną świat budzi się do życia, a my chcemy być zgrabne i zadbane. Jednak nie jest tajemnicą, że zimą przybywa nam kilka zbędnych kilogramów...
Jajka są bogatym źródłem składników odżywczych: białka, cynku, witamin A, D, E i B, a zwłaszcza B12 (wspaniale uzupełniają braki tej witaminy u wegetarian...
parę słów o jajkach i ich gotowaniu
Wanilia przede wszystkim zmiękcza, nawilża i tonizuje. Jest częstym składnikiem płynów do kąpieli, odżywek do włosów czy balsamów...
parę słów o sałatkach warto poczytać
parę informacji o tych ważnych składnikach