Aromatyczne zioła i przyprawy to niezastąpiony dodatek do wszelkich dań – śniadań, obiadów, deserów, przystawek, zup. Przyprawy dodają wyrazistości każdej potrawie.

Najbardziej znane i najczęściej stosowane przyprawy to sól i pieprz – nasz  nieodłączny zestaw w każdej kuchni.
 
Specjalnie dla Was opisujemy zarówno tradycyjne, jak i oryginalne przyprawy m.in. lebiodka, cynamon, oregano, anyż.

Zobaczcie, jak stosować i przechowywać przyprawy, aby cieszyć się ich aromatem i smakiem na dłużej.

Czy wiecie, że przyprawy dodają nam zdrowia? Prezentujemy Wam przyprawy, która warto stosować w swojej codziennej, zdrowej diecie.

Dzięki nam dowiecie się skąd wziął się proszek do pieczenia i dlaczego używamy go do ciasta. Poznacie historię najbardziej uniwersalnej przyprawy świata oraz zapoznacie się z nowościami na półkach z przyprawami w sklepach.


Pieprz biały mielony Galeo
  • 3
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Pieprz biały mielony Galeo

Pieprz biały posiada intensywny zapach i korzenny smak, jest bardziej subtelny i mniej palący niż pieprz czarny.

Przyprawa do gulaszu Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Przyprawa do gulaszu Galeo

Przyprawa do gulaszu to niezwykle aromatyczna mieszanka przypraw, doskonała do gulaszów mięsnych i warzywnych, mięsa duszonego i sosów.

Pieprz czarny mielony Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Pieprz czarny mielony Galeo

Pieprz czarny jest najbardziej ostrym ze wszystkich rodzajów pieprzu. Posiada intensywny zapach i korzenny, palący smak.

Cynamon mielony
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Cynamon mielony

Cynamon ma przyjemny, słodkawy zapach i lekko piekący, korzenny smak.