

O książkach kulinarnych z Martą Gessler
O sukcesie Targów Książki Kulinarnej, przewadze książek nad blogami i o ulubionych tytułach rozmawiamy z Martą Gessler.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
O sukcesie Targów Książki Kulinarnej, przewadze książek nad blogami i o ulubionych tytułach rozmawiamy z Martą Gessler.
Przyłącz się do zabawy i wygraj 1 z 5 książek - Słodki jak miód kwaśny jak cytryny.
W sierpniu idziemy na łowy! Dodatkowo promowane są przepisy na mięsa, ale uwaga – darujemy kurczakom!
Zapraszamy na grillowanie! Przedstawiamy kilka mięsnych i nie tylko propozycji potraw na weekendowego grilla. Zobaczcie też nasze filmy!
Zobacz jak wykorzystać ostatnie w tym roku maliny i jak - krok po kroku - zrobić klasyczny włoski deser Panna Cottę z malinowym sosem.
Twórca cyklu Bloger Tygodnia jest na urlopie, więc pytamy Was o ulubione blogi kulinarne?
Doskonałe mięso, świetna atmosfera i humory, a wszystko to podlane zimnym piwem - zapraszamy na relację z grillowania z Kasztelanem Niepasteryzowanym.
Pierwsze plotki na temat polskiej edycji Top Chef – Modest Amaro szefem jury, Kurt Scheller dyrektorem artystycznym. Prowadzi Grzegorz Łapanowski.
Zobacz dlaczego powinniśmy jeść jogurt każdego dnia.
Pierwsza polska celebrytka kulinarna, autorka bestsellerów, wybitna kucharka i barwna postać XIX-wiecznej Warszawy - Lucyna Ćwierczakiewiczowa.