

Ostrygi - wszystko o ostrygach
Ostrygi - po francusku "huitres" to prawdziwe królowe owoców morza
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ostrygi - po francusku "huitres" to prawdziwe królowe owoców morza
Gotowanie na parze staje się coraz bardziej "trendy". Kojarzy się z modną, szczupłą sylwetką, a jednocześnie z delikatnym, subtelnym smakiem...
poziomki leczą nadcisnienie, kamienicę nerkową i bóle reumatyczne....
Kiełbasa pradziada to nowy bardzo ciekawy produkt , gdyby napisać, że jest on tylko oryginalny, można obrazić jego wytwórce.
Vegeta Ziołowa to to przyprawa używana m. in. w okresie grillowego szaleństwa.
Chili stosowane jest do potraw mięsnych, sosów i warzyw.
Bardzo licznie dziennikarki przybyły na śniadanie prasowe z „pocałunkiem anioła” do „Bacio Di Angelo”
18 maja o godzinie 20.00 Travel Channel zaprasza w podróż z programem „Sophie na arabskim targowisku”, w którym szef kuchni Sophie Grigson uda się do Maroko na degustacje potraw
Okres wiosenny charakteryzuje się większą zapadalnością na choroby i infekcje. Wynika to z niskich temperatur, a także z niedoborów pokarmowych...
Najnowsze, światowe trendy dotarły do kuchni. Szwedzka projektantka Cecilia Carlstedt stworzyła nową kolekcję ręczników kuchennych..