Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak upiec chleb bezglutenowy?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak upiec chleb bezglutenowy?

Chleb bezglutenowy przygotowuje się podobnie do tradycyjnego pieczywa. Jedyną różnicą jest wykorzystanie mąki bezglutenowej oraz większej ilości wody. Taki chleb smakuje znakomicie i mogą go jeść wszyscy – nie tylko osoby z alergią!

Jak ugotować makaron spaghetti?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak ugotować makaron spaghetti?

Makaron spaghetti to składnik wielu dań, który należycie doprawiony jest przysmakiem nie tylko we Włoszech. Sprawdź, jak prawidłowo go przygotować, aby za każdym razem był idealny!

Jak zrobić pizzę bez drożdży?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić pizzę bez drożdży?

Ciasto do pizzy nie musi w swoim składzie zawierać drożdży. Osoby, które unikają tego składnika, mogą sięgnąć po inne spulchniacze, takie jak proszek do pieczenia lub sodę oczyszczoną.

Designerska zastawa na przyjęcie domowe
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Designerska zastawa na przyjęcie domowe

Spotkanie ze znajomymi, urodziny kogoś bliskiego a może po prostu – zabawa bez powodu. Imprezy domowe potrafią mieć rozmaite oblicza. Każda jednak potrzebuje dobrego jedzenia i picia, które warto podać w niebanalny sposób. Mogą do tego posłużyć specjalne gadżety, które wzbudzą zachwyt Twoich gości!

Akcesoria na śniadanie dla niejadka
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Akcesoria na śniadanie dla niejadka

Dziecko znowu nie chce ruszyć swojego obiadu? A może podnosi wielki krzyk, gdy przychodzi czas na śniadanie? Każdy rodzic prędzej czy później zetknie się z problemem Tadka-Niejadka. Można spróbować temu zaradzić przy pomocy atrakcyjnych gadżetów, które zmienią Wasze posiłki w czystą przyjemność!

Bloger Tygodnia - Zawsze smacznie
  • 1
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Zawsze smacznie

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Jolantę Okonek autorkę bloga Zawsze Smacznie. Stworzony przez nią kulinarny świat pachnie domowym pieczywem i kusi różnorodnością smaków. Jola z przyjemnością gotuje dla bliskich, a jeśli chodzi o przygotowywanie potraw nie idzie na łatwiznę. Przeczytajcie, dlaczego!

Technologia z kosmosu - smak i zdrowie w Twojej kuchni
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Technologia z kosmosu - smak i zdrowie w Twojej kuchni

Co łączy dzieci, blogerów kulinarnych i redaktorki magazynów poświęconych jedzeniu? Wszyscy oni chcieliby mieć moc Supermana i podglądać jak zachowują się składniki gotowanej potrawy, gdy stoją w garnku na palącym się gazie. Dzieci – z czystej, dziecięcej ciekawości. Blogerzy i redaktorki – żeby móc sfotografować lub sfilmować ten proces i pokazać go światu.

Zupa w roli głównej
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Zupa w roli głównej

Bogaty aromat, kremowa lub lekka konsystencja, to cechy charakterystyczne smacznej i pożywnej zupy. Idealna na jesienne, chłodne dni, rozgrzeje w parę chwil! Sprawdźcie, jak przygotować ją z różnymi dodatkami, aby zasmakowała całej rodzinie!