Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Czarny bez - magiczna roślina
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Czarny bez - magiczna roślina

Czarny bez w medycynie ludowej wykorzystywany jest od dawna. Traktowano go jako czarodziejską roślinę, która chroni przed złymi mocami. Co jeszcze warto o niej wiedzieć i jak możemy wykorzystać ją dzisiaj?

Kategoria promowana - lipiec
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Konkursy - aktualne

Kategoria promowana - lipiec

Od 1 do 31 lipca dodatkowo promujemy - 20 wirtualami - przepisy zawierające w swoim składzie brzoskwinie, maliny, jagody, bakłażan, fenkuł włoski, paprykę oraz kukurydzę. Pamiętajcie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na wybrane przez siebie nagrody!

Dania z porem
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Dania z porem

Miłośnicy kuchni uwielbiają kulinarne eksperymenty i nowe połączenia smakowe. Co powiecie na wyrazistego pora? Sprawdźcie jakie pyszne potrawy można przyrządzić z dodatkiem tego warzywa!

7 pomysłów na dania z papryką
  • 7
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

7 pomysłów na dania z papryką

Warzywo to daje bardzo wiele możliwości kulinarnych. Jeżeli szukasz inspiracji i nie wiesz, co jeszcze możesz zrobić z papryki, to znaczy, że ten artykuł jest właśnie dla Ciebie. Odkryj wspaniałe przepisy i ciesz się smakiem tego kolorowego warzywa!

Co zrobić z cukinii?
  • 6
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co zrobić z cukinii?

Letni czas to najlepszy moment by przygotować lekki i smaczny posiłek z dodatkiem warzyw. Co powiecie na dania z cukinią? Zapraszamy do wypróbowania naszych propozycji!

Niezwykłe drugie śniadanie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Niezwykłe drugie śniadanie

Twoje dziecko ma problem, by zjeść drugie śniadanie? Ta mama znalazła na to idealne rozwiązanie! Zapraszamy do oglądania galerii, w której zaprezentujemy wspaniałe zdjęcia tego, co możesz swojemu maluchowi przyrządzić!

Przysmaki z bobu
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przysmaki z bobu

Urzeka nas swoim smakiem już od starożytności. Przez wieki jego znaczenie w kuchni, jak i poza nią zmieniało się radykalnie. Od zakazanego warzywa, poprzez łącznik ze światem nadprzyrodzonym do kulinarnego rarytasu. Bób to zwykłe warzywo o niezwykłej historii.

Właściwości imbiru
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Właściwości imbiru

Imbir jest jedną z najstarszych roślin leczniczych na świecie. Wykorzystuje się go nie tylko w medycynie, ale także w kuchni i kosmetyce. Co warto jeszcze wiedzieć o imbirze? Zapraszamy do lektury!

Cukiniowy zawrót głowy
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Cukiniowy zawrót głowy

Warzywo to, choć z wyglądu nie przypomina okrągłej dyni, jest jej bardzo bliskim krewny. Wiecie o czym mowa? Oczywiście o cukini! Niezwykłych pomysłów na to warzywo jest tyle, że aż trudno je zliczyć!