jagna1978
| Kucharz | Przepisów: 5, Artykułów: 1Sposób na przypalony garnek
Szybki sposób na przypalony garnek lub patelnię bez szorowania i zdzierania paznokci. Wypróbowane. A garnki i patelnie uratowane!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
jagna1978
| Kucharz | Przepisów: 5, Artykułów: 1Szybki sposób na przypalony garnek lub patelnię bez szorowania i zdzierania paznokci. Wypróbowane. A garnki i patelnie uratowane!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Łódź słynie ze starych kamienic oraz fabryk. W największym i najsłynniejszym miejscu w Łodzi, w Manufakturze swoje miejsce odnalazła restauracja American Bull. Piękny widok otaczający restaurację jest doprawdy niezapomniany. Zresztą sami sprawdźcie!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Gdy wielkie pomarańczowe kule pojawiają się na rynkach i bazarach wiemy już, że to koniec lata. Prócz sezonowych jabłek i gruszek, hitem jesieni jest również dynia. Przedstawiamy Wam 10 przepisów na zupę krem z dyni. Zapraszamy.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mariusz Adam Ryjek, Waldek Sieminiak i Jonasz Papaj pożegnali się wczoraj z programem. PSzef Wojciech Modest Amaro wyrzucił aż trzech uczestników w jednym odcinku!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jabłka królują tej jesieni. W naszych domach goszczą na stołach szarlotki, jabłeczniki czy ciasta jabłkowe. Dziś prezentujemy Wam propozycje dań słodkich, które z pewnością umilą popołudnie w towarzystwie kawy czy herbaty. Zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Sezon na jabłka trwa! Wiemy już, że świetnie sprawdzają się jako baza w daniach deserowych, Dziś prezentujemy Wam jabłka w postaci wytrawnej. Zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Suszone jabłka smakują wybornie. Ponadto, są idealnym zamiennikiem chipsów, które nie należą do produktów zdrowych. W tym artykule zaprezentujemy Wam krótką instrukcję, jak suszyć jabłka. Zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Każdy z nas pragnie delektować się smakiem tylko najlepszych jakościowo jabłek. Ale jak je wybrać? Czy jest sposób aby sprawdzić jakość jabłek? Oczywiście, że tak! Wystarczy, że przeczytacie poniższy artykuł, a dowiecie się jak wybrać najlepsze jesienne owoce. Zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Antonówka czy lobo? A może papierówka? Przeróżne nazwy i rodzaje jabłek przyprawiają nas o zawrót głowy. Oczywistym jest, że każdy chce delektować się jak najlepszym, polskim owocem. Prezentujemy Wam, jakie jabłka wybierać do słodkości i deserów, a jakie do dań wytrawnych. Zapraszamy!
Magdalenaa
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Martę Pękalską, która uwielbia jeść i gotować. Gotowanie i spędzanie czasu w kuchni to jej sposób na relaks. Marta bardzo często wraca do sprawdzonych przepisów swojej mamy i babci. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!