Czym byłaby szarlotka bez jabłek? Jabłka nie tylko są wspaniałym dodatkiem do deserów lub ich bazą. Te owoce nadają niesamowitej nutki smakowej daniom głównym, które bez jabłek nie byłyby tak wspaniałe. Sprawdźcie sami!
Wytrawne jabłka w roli głównej
Cukiereczek13 przygotowała bitki w piwie z karmelizowanymi jabłkami. Jak sama zresztą przyznaje jest to świetne połączenie mięsa i pysznych owoców. Beatris wyczarowała pyszną przystawkę w postaci grillowanego jabłka z kurczakiem. Jabłko z pysznym farszem i do tego sos żurawinowy. Pycha! KRISTOFE przygotował klasyczne a zarazem wyborne danie, w postaci kaczej piersi z jabłkami w winie.
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą jest dziełem użytkowniczki renata1. Dla mnie bomba! A co Wy sądzicie o tym połączeniu? Babciagramolka nadesłała aż dwa świetne przepisy. Pierwszym, przepisem specjalnie dla wegetarian jest stek z rekina z jabłkami. Nasz sezonowy owoc podkreśla smak tej delikatnej ryby. Drugą nadesłaną recepturą jest rolada indycza z jabłkiem. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem słodkiego aromatycznego farszu.
Jak widzicie jabłka świetnie nadają się do rozmaitych dań wytrawnych. Dlatego, jeżeli macie świetne przepisy na dania wytrawne z jabłkami wystarczy, że klikniecie w poniższy link:
Więcej przepisów znajdziecie w kategorii jabłka>>>
Dania wytrawne w towarzystwie jabłek
Sezon na jabłka trwa! Wiemy już, że świetnie sprawdzają się jako baza w daniach deserowych, Dziś prezentujemy Wam jabłka w postaci wytrawnej. Zapraszamy!
ocena: 4/5 głosów: 4