Luka Li
| Starszy Kucharz | Przepisów: 22, Artykułów: 1Żeby galaretka nie spłynęła na spód ciasta...
Ciasta z galaretkami ładnie się prezentują, jednak trzeba zadbać o to, aby galaretka nie spłynęła na spód. Jak?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Luka Li
| Starszy Kucharz | Przepisów: 22, Artykułów: 1Ciasta z galaretkami ładnie się prezentują, jednak trzeba zadbać o to, aby galaretka nie spłynęła na spód. Jak?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Trójka przyjaciół związanych z Gruzją dąży do wydania książki „Gruziński smak”, będącej przewodnikiem kulinarnym i jednocześnie opowieścią o tradycji oraz historii tych rejonów i ludzi.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449W Hiszpanii trwa zbiór oliwek i rozpoczyna się okres nazywany "El veranillo". Dowiedz się więcej na temat tego szczególnego czasu. Poznaj przepisy z użyciem oliwek.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Z radością informujemy, że serwis Gotujmy.pl objął patronat medialny nad książką "Ukryciu w Paryżu" autorstwa Corine Cantz.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Venti-tre to finezyjne połączenie tradycyjnej kuchni włoskiej oraz wyszukanych śródziemnomorskich smaków.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Szklanka, bubek, filiżanka? Szkło czy porcelana? Gorąca czy letnia? Poznaj tajniki serwowania herbaty.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wśród Polaków rośnie świadomość wpływu śniadania na zdrowie i samopoczucie w ciągu całego dnia. Zobacz dlaczego śniadanie jest tak ważne.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wykorzystaj w pełni sezon na grzyby i poznaj przepis szefa kuchni restauracji Venti-tre Marcina Suchenka na ravioli z leśnymi grzybami i sosem z szałwii.
Ela Dz
| Złoty Ekspert | Przepisów: 730, Artykułów: 13Dość męczenia się z wałkowanym ciastem, które przywiera do wałka i nie tylko!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Żurawina to naturalna słodycz zaklęta w małych bordowych kuleczkach. Dowiedzcie się o niej więcej i poznajcie inspirujące przepisy na potrawy z żurawiną.