

Strażnik mleka - drewniana łycha
Co zrobić, aby rano gdy się śpieszymy nie musieć pilnować gotującego się mleka?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Co zrobić, aby rano gdy się śpieszymy nie musieć pilnować gotującego się mleka?
Zobacz kto wygrał majową nagrodę główną w konkursie Gotujmy z Nagrodami!
W czerwcu nagrodą główną w konkursie Gotujmy z Nagrodami jest Parowar marki Zelmer.
Projekt Dzień z Podravką nabiera rozpędu – trzecie już warsztaty III edycji projektu odbyły się w Radziejowie w Zespole Szkół Mechanicznych im. Marszałka Józefa Piłsudskiego.
Kuchnia japońska, prowansalska, portugalska oraz bułka z masłem, truskawkowe szaleństwo, vege grill i kręcimy lody to tematy zajęć, które odbędą się w czerwcu w studiu Cook Up!
Zobacz program czterodniowej imprezy, która zaczęła się dziś - 6 czerwca we Wrocławiu pod nazwą Europa na widelcu.
Kulki mięsne dobrze nadziane to nowe dania gotowe. Poznaj smaki i zobacz jak szybko i przyjemnie zrobić smaczny obiad.
Masz problem z ugotowaniem ryżu na sypko ? Spokojnie, jest na to rada!
Nie wiesz co zrobić z pozostałymi końcówkami kapusty, gdy robisz gołąbki ? W prosty sposób je wykorzystasz.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Joanna Mentel, autorka apetycznego i oczytanego bloga Book me a Cookie.