Co w czerwcu w Cook Up? Kuchnia japońska, prowansalska, portugalska oraz bułka z masłem, truskawkowe szaleństwo, vege grill i kręcimy lody to tematy zajęć, które odbędą się w czerwcu w studiu Cook Up! Oprócz tego warsztaty z sous vide, technik przygotowania ryb oraz miejski piknik ze So Sweet Project.
Ryby to cykl warsztatów, na których oprócz przygotowywania dań na bazie ryb, uczestnicy uczą się także pracy z rybami (w tym m. in. patroszenia, skrobania i filetowania). Pierwsze zajęcia, które odbędą się 26 czerwca, poświęcone będą polskim rybom słodkowodnym. W programie: sandacz, karp, okoń, pstrąg i sum. W menu: filet z sandacza na sałatce z bobu z sosem curry z miętą, smażony karp w migdałach z sosem z czerwonego wina, filet z okonia w cieście strudlowym z sosem aioli, filet z pstrąga na sałatce z kopru włoskiego, filet z suma pieczonego z pestkami dyni oraz zupa rybna.
Miłośnicy podróży nie powinni przegapić zajęć: Japonia od kuchni z Alicją Than z Izumi Sushi, Kulinarny Tour de France: prowansalskie inspiracje z Davidem Gaboriaud z After Work oraz Portugalia od kuchni z Januszem St. Andraszem. Dla amatorów słodkości przygotowano warsztaty: Truskawkowe szaleństwo z Dominiką Krzemińską z restauracji Przegryź, Kręcimy lody z Krzysztofem Ilnickim z fabryki czekolady Callebaut oraz Miejski Piknik ze So Sweet Project.
Szczegóły dotyczące terminów zajęć oraz rezerwacji można znaleźć na stronie www.cookup.pl oraz na Facebook’u: https://www.facebook.com/CookUpStudio