MysiaZuzia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 218, Artykułów: 13Mrożenie pieczywa
Resztkę śieżego pieczywa najlepiej przechować w zamrażarce
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
MysiaZuzia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 218, Artykułów: 13Resztkę śieżego pieczywa najlepiej przechować w zamrażarce
agnieszkalider
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 786, Artykułów: 88Jak zrobić smaczne masło czosnkowe bez konserwantów
julcia12437
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 155, Artykułów: 7Dowiecie się jakie znaczenie w zdrowiu mają jabłka.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Co zrobić aby serwetki w koszyczkach były czyste ?
nieuchwytna
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 350, Artykułów: 6Jak szybko "przesiekać" orzechy włoskie? W szklance.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Poznaj wartości odżwycze ogórków, pomidorów, sałaty, rzodkiewki, szpinaku, marchewki, pietruszki oraz dymki.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Czy świąteczny sernik alzacki według przepisu Michela Morana zaskoczy Twoich wielkanocnych gości?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dzisiaj w cyklu Słodkie piątki z Gosią i Ewą autorki bloga Wspaniałe torty pokazują, jak zrobić mazurek z domowym kajmakiem. Zobacz jak przygotować kruche ciasto oraz domową masę kajmakową.
goyaczek
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 54, Artykułów: 4Na pewno niejednej z nas zdarzyło się wyjść z kuchni i zapomnieć o gotowanym obiedzie, czego skutkiem był przypalony garnek.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Prezentujemy wyniki czekoladowego konkursu - do wygrania zestawy tabliczek z Manufaktury Czekolady!