redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Leczo – z czym podawać?
Leczo można podawać z chlebem, ugotowaną na sypko kaszą, ryżem lub kuskusem. Danie to dobrze smakuje także z ziemniakami i dobrym makaronem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Leczo można podawać z chlebem, ugotowaną na sypko kaszą, ryżem lub kuskusem. Danie to dobrze smakuje także z ziemniakami i dobrym makaronem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Makaron sojowy to dobra alternatywa dla pszennego ze względu na większą zawartość białka. Dodatkowo nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest bezpieczny dla alergików.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Orzechy laskowe obiera się po uprażeniu ich w piekarniku. Dzięki pieczeniu skórka robi się krucha i łatwiej odpada od orzecha.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dzień Zakochanych zbliża się wielkimi krokami. Najwyższy czas pomyśleć o tym, co zaserwować podczas kolacji we dwoje. Pyszne jedzenie w towarzystwie wina to obowiązkowy element romantycznego wieczoru. Dlatego zachęcamy Was do przygotowania wyjątkowych walentynkowych dań i przekąsek!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Konkursu - Przez żołądek do serca!
100deliciousdays.pl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 40Gdy nadchodzi weekend, to na pytanie co bym zjadła na śniadanie, w repertuarze mam tylko dwie odpowiedzi: szakszukę, ale o tym już było i… naleśniki.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jesteście ciekawi jak wyczarować wszystkie te słodkości? W takim razie koniecznie wybierzcie się na warsztaty i dowiedzcie się jak odbyć podróż dookoła świata nie ruszając się z miejsca!
100deliciousdays.pl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 40Byłam dziś z wizytą. Wchodzę do salonu, a tam dwie dziewczynki pod grubym kocem, z rozpalonymi policzkami oglądają bajkę…
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kiedy nikt na nas nie patrzy zachowujemy się trochę inaczej niż w towarzystwie. Każdy ma swoją wstydliwą listę rzeczy, na które pozwala sobie w kuchni tylko wtedy, gdy nikt nie podgląda.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Czy wiesz jakie kulinarno-językowe błędy popełniamy najczęściej? Sprawdź naszą listę śmiesznych pomyłek językowych!