Brązowy medal dla Polaków na Olimpiadzie!

Polacy - Grzegorz Gniech i Paweł Sztenderski - zdobyli brązowy medal na Kulinarnej Olimpiadzie w Erfurcie w konkurencji carvingu, rzeźbiąc w owocach i warzywach.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Brązowy medal dla Polaków na Olimpiadzie!
Pisaliśmy już o Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie, w której udział biorą mistrzowie kuchni z 54 państw, w tym kilka zespołów z Polski – kadra seniorów, juniorów, reprezentacja kucharzy wojskowych, ale też Grzegorz Gniech i Paweł Sztenderski, którzy reprezentowali Polskę w sztuce rzeźbieniu w owocach i warzywach, czyli carvingu.

Startowali oni w kategorii „Kuchnia zimna – rzeźba artystyczna”, w której udało im się zdobyć brązowy medal. Złote medale w Erfurcie zdobyli ex-aequo reprezentanci Tajwanu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i USA.

Polacy pracowali ciężko przez 48 godzin, rzeźbiąc w dyniach, melonach i arbuzach.