Pisaliśmy już o Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie, w której udział biorą mistrzowie kuchni z 54 państw, w tym kilka zespołów z Polski – kadra seniorów, juniorów, reprezentacja kucharzy wojskowych, ale też Grzegorz Gniech i Paweł Sztenderski, którzy reprezentowali Polskę w sztuce rzeźbieniu w owocach i warzywach, czyli carvingu.
Startowali oni w kategorii „Kuchnia zimna – rzeźba artystyczna”, w której udało im się zdobyć brązowy medal. Złote medale w Erfurcie zdobyli ex-aequo reprezentanci Tajwanu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i USA.
Polacy pracowali ciężko przez 48 godzin, rzeźbiąc w dyniach, melonach i arbuzach.
Startowali oni w kategorii „Kuchnia zimna – rzeźba artystyczna”, w której udało im się zdobyć brązowy medal. Złote medale w Erfurcie zdobyli ex-aequo reprezentanci Tajwanu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i USA.
Polacy pracowali ciężko przez 48 godzin, rzeźbiąc w dyniach, melonach i arbuzach.