1. Drive-thru
Mając wybór między zaserwowaniem ostatniego ciastka osobie stojącej przy kasie a klientowi w samochodzie przy okienku drive-thru, pracownik zawsze wybierze tego ostatniego. Obsługa kierowców ma zdecydowane pierwszeństwo.
2. Frytki bez soli
Najtrudniejszym życzeniem do zrealizowania jest podanie frytek bez soli. Są one zawsze przygotowywane osobno i dopiero w momencie złożenia zamówienia (stąd też można mieć pewność, że będą super-świeże). Do ich usmażenia pracownik musi specjalnie umyć z soli KAŻDE narzędzie, którego używa.
3. Cukier
A skoro mowa o frytkach… Te w McDonaldzie nie są zrobione tylko z ziemniaków. Zawierają aż 17 różnych składników, m.in. dekstrozę, rodzaj cukru.
4. Brak cukru
Jeśli nawet frytki zawierają substancję słodzącą, trudno się dziwić, że w całym menu popularnej amerykańskiej sieciówki można zamówić tylko 7 dań całkowicie pozbawionych cukru.
5. Rybna kanapka
Gwarancję świeżości daje również zamówienie kanapki z rybą. Jest to najrzadziej kupowana pozycja w menu, stąd też filety rybne nigdy nie są przygotowywane wcześniej, jak dopiero w momencie złożenia zamówienia.
6. Pizza
W 1989 roku przez krótki czas McDonald oferował pizzę. Sieć szybko jednak wycofała się ze sprzedaży tej potrawy, głównie przez zbyt długi czas oczekiwania na jej podanie – a marka ma przecież przede wszystkim kojarzyć się swoim klientom z natychmiastową i sprawną obsługą.
7. Napoje
Do każdego dania kasjer proponuje napój. Jeśli zamówisz słodki i gazowany, to możesz mieć pewność, że szybko znowu zrobisz się głodny. Być może za chwilę ponownie spotkasz się przy kasie z tym samym kasjerem…
Mając wybór między zaserwowaniem ostatniego ciastka osobie stojącej przy kasie a klientowi w samochodzie przy okienku drive-thru, pracownik zawsze wybierze tego ostatniego. Obsługa kierowców ma zdecydowane pierwszeństwo.
2. Frytki bez soli
Najtrudniejszym życzeniem do zrealizowania jest podanie frytek bez soli. Są one zawsze przygotowywane osobno i dopiero w momencie złożenia zamówienia (stąd też można mieć pewność, że będą super-świeże). Do ich usmażenia pracownik musi specjalnie umyć z soli KAŻDE narzędzie, którego używa.
3. Cukier
A skoro mowa o frytkach… Te w McDonaldzie nie są zrobione tylko z ziemniaków. Zawierają aż 17 różnych składników, m.in. dekstrozę, rodzaj cukru.
4. Brak cukru
Jeśli nawet frytki zawierają substancję słodzącą, trudno się dziwić, że w całym menu popularnej amerykańskiej sieciówki można zamówić tylko 7 dań całkowicie pozbawionych cukru.
5. Rybna kanapka
Gwarancję świeżości daje również zamówienie kanapki z rybą. Jest to najrzadziej kupowana pozycja w menu, stąd też filety rybne nigdy nie są przygotowywane wcześniej, jak dopiero w momencie złożenia zamówienia.
6. Pizza
W 1989 roku przez krótki czas McDonald oferował pizzę. Sieć szybko jednak wycofała się ze sprzedaży tej potrawy, głównie przez zbyt długi czas oczekiwania na jej podanie – a marka ma przecież przede wszystkim kojarzyć się swoim klientom z natychmiastową i sprawną obsługą.
7. Napoje
Do każdego dania kasjer proponuje napój. Jeśli zamówisz słodki i gazowany, to możesz mieć pewność, że szybko znowu zrobisz się głodny. Być może za chwilę ponownie spotkasz się przy kasie z tym samym kasjerem…
SylaUla