Jajecznicę z reguły serwujemy na śniadania. Pamiętajmy, aby smażyć ją na małym ogniu. Najlepiej najpierw wbijmy do miseczki jajka i sprawdźmy czy są świeże.
Jeśli chcemy, aby jajecznica zyskała na objętości dodajmy do niej trochę mleka. Jajecznicę możemy urozmaicić rożnymi dodatkami. Świetnie smakuje z pomidorami, grzybami, żółtym serem, kiełbaską, szynką, boczkiem, zielonym groszkiem, białą czy czerwoną cebulką lub, bardziej tradycyjnie, ze szczypiorkiem.
Jeśli chcemy, aby jajecznica zyskała na objętości dodajmy do niej trochę mleka. Jajecznicę możemy urozmaicić rożnymi dodatkami. Świetnie smakuje z pomidorami, grzybami, żółtym serem, kiełbaską, szynką, boczkiem, zielonym groszkiem, białą czy czerwoną cebulką lub, bardziej tradycyjnie, ze szczypiorkiem.