SKREI – KULINARNY PRZEBÓJ WIOSNY
Coraz chętniej sięgamy po białe ryby morskie. Są nie tylko zdrowe, ale również cenione ze względu na wartości smakowe oraz możliwości kulinarne. Można je smażyć, piec, gotować... I za każdym razem zamienić w prawdziwą kulinarną przygodę. Sięgając po białe ryby, zimą i wiosną wybieraj Skreia. To niezwykła odmiana dorsza odławiana tylko w Norwegii i tylko od stycznia do kwietnia.
To najlepszy gatunek dorsza, posiadający specjalną odznakę jakości. Mięso Skreia jest śnieżnobiałe, niezwykle sprężyste i jędrne. Zawiera tylko 81 kalorii w 100 g. Jest bardzo dobrym źródłem białka, potasu, selenu oraz kwasów Omega-3. Skrei jest ceniony nie tylko przez smakoszy ale również profesjonalistów na całym świecie.
fot. materiały prasowe
SKREI – NIEZWYKLE ZDROWA RYBA Z NORWEGII ZE ZNAKIEM JAKOŚCI
Jednym z głównych składników naszej codziennej diety powinny być ryby morskie, bogate w kwasy Omega-3 oraz białko i składniki mineralne. Te substancje odgrywają niezwykle ważną rolę w prawidłowym rozwoju i funkcjonowaniu organizmu. Wiosną sięgajmy absolutnie po Skreia. Jego mięso jest śnieżnobiałe, niezwykle sprężyste i jędrne.
To najlepszy gatunek dorsza, posiadający specjalną odznakę jakości, co oznacza, że Skrei został złowiony, przetworzony i zapakowany zgodnie z wyznaczonymi ścisłymi wymaganiami określonymi oficjalnym standardem jakości. Skreia można więc łatwo odróżnić od innych ryb i produktów rybnych.
fot. materiały prasowe
SKREI - NIEZWYKŁA RYBA I KRÓTKI SEZON POŁOWU
Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei gości na stołach tylko od stycznia do kwietnia, więc jeżeli jeszcze go nie próbowaliście to warto się pospieszyć. Skrei dorasta za kołem podbiegunowym. Odławiany jest dopiero, kiedy udaje się w długą drogę na tarło ku norweskim Lofotom. Ta długa droga, jaką pokonuje Skrei zapewnia mu dużo ruchu i dobrą formę. To dlatego – w przeciwieństwie do wielu innych ryb – mięso Skreia jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze.
Po drodze przez morze dorsz ten przyjmuje dużo zróżnicowanego i zdrowego pożywienia, co nadaje mu wyśmienity, naturalny smak. W efekcie powstaje niepowtarzalny rarytas, występujący tylko w Norwegii, a potem przyrządzany przez najlepszych kucharzy na świecie. Jego smakiem rozkoszowali się już wikingowie a od XII wieku stanowi towar eksportowy.
fot. materiały prasowe
Coraz chętniej sięgamy po białe ryby morskie. Są nie tylko zdrowe, ale również cenione ze względu na wartości smakowe oraz możliwości kulinarne. Można je smażyć, piec, gotować... I za każdym razem zamienić w prawdziwą kulinarną przygodę. Sięgając po białe ryby, zimą i wiosną wybieraj Skreia. To niezwykła odmiana dorsza odławiana tylko w Norwegii i tylko od stycznia do kwietnia.
To najlepszy gatunek dorsza, posiadający specjalną odznakę jakości. Mięso Skreia jest śnieżnobiałe, niezwykle sprężyste i jędrne. Zawiera tylko 81 kalorii w 100 g. Jest bardzo dobrym źródłem białka, potasu, selenu oraz kwasów Omega-3. Skrei jest ceniony nie tylko przez smakoszy ale również profesjonalistów na całym świecie.
fot. materiały prasowe
SKREI – NIEZWYKLE ZDROWA RYBA Z NORWEGII ZE ZNAKIEM JAKOŚCI
Jednym z głównych składników naszej codziennej diety powinny być ryby morskie, bogate w kwasy Omega-3 oraz białko i składniki mineralne. Te substancje odgrywają niezwykle ważną rolę w prawidłowym rozwoju i funkcjonowaniu organizmu. Wiosną sięgajmy absolutnie po Skreia. Jego mięso jest śnieżnobiałe, niezwykle sprężyste i jędrne.
To najlepszy gatunek dorsza, posiadający specjalną odznakę jakości, co oznacza, że Skrei został złowiony, przetworzony i zapakowany zgodnie z wyznaczonymi ścisłymi wymaganiami określonymi oficjalnym standardem jakości. Skreia można więc łatwo odróżnić od innych ryb i produktów rybnych.
fot. materiały prasowe
SKREI - NIEZWYKŁA RYBA I KRÓTKI SEZON POŁOWU
Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei gości na stołach tylko od stycznia do kwietnia, więc jeżeli jeszcze go nie próbowaliście to warto się pospieszyć. Skrei dorasta za kołem podbiegunowym. Odławiany jest dopiero, kiedy udaje się w długą drogę na tarło ku norweskim Lofotom. Ta długa droga, jaką pokonuje Skrei zapewnia mu dużo ruchu i dobrą formę. To dlatego – w przeciwieństwie do wielu innych ryb – mięso Skreia jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze.
Po drodze przez morze dorsz ten przyjmuje dużo zróżnicowanego i zdrowego pożywienia, co nadaje mu wyśmienity, naturalny smak. W efekcie powstaje niepowtarzalny rarytas, występujący tylko w Norwegii, a potem przyrządzany przez najlepszych kucharzy na świecie. Jego smakiem rozkoszowali się już wikingowie a od XII wieku stanowi towar eksportowy.
fot. materiały prasowe