Składniki:
- 150g gorzkiej czekolady 70%
- 150g masła
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 6 żółtek
- 6 całych jaj
- 100g cukru
- 30g mąki pszennej typ 500
- 50g mlecznej czekolady
Kremowy sos ziołowy:
- 150g mleka
- ziarnka kardamonu, anyż, laska wanilii
- 3 żółtka
- 50g brązowego cukru
Jak przygotować deser dowiecie się z magazynu Akademii Smaku Siemens – znajdziecie tam też inne rewelacyjne przepisy autorstwa szefa kuchni Konrada Birka i uczestników warsztatów, a także wiele porad na temat wykorzystania ziół i przypraw we własnej kuchni!
- 150g gorzkiej czekolady 70%
- 150g masła
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 6 żółtek
- 6 całych jaj
- 100g cukru
- 30g mąki pszennej typ 500
- 50g mlecznej czekolady
Kremowy sos ziołowy:
- 150g mleka
- ziarnka kardamonu, anyż, laska wanilii
- 3 żółtka
- 50g brązowego cukru
Jak przygotować deser dowiecie się z magazynu Akademii Smaku Siemens – znajdziecie tam też inne rewelacyjne przepisy autorstwa szefa kuchni Konrada Birka i uczestników warsztatów, a także wiele porad na temat wykorzystania ziół i przypraw we własnej kuchni!