Jak wydobyć pełnię aromatu z przypraw?

Konrad Birek podpowiada, aby dla najlepszego efektu najpierw przyprawy uprażyć na suchej patelni – dowiedz się więcej i poznaj inne triki szefa kuchni Akademii Smaku Siemens!

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Jak wydobyć pełnię aromatu z przypraw?
fot. Akademia Smaku Siemens

Szef kuchni Akademii Smaku Siemens podczas warsztatów poświęconym przyprawom i ziołom przygotował dla uczestników warsztatów prawdziwą ucztę.

Quiche z serem kozim, ziołami i karmelizowaną cebulą, aromatyczna zupa z soczewicy z krewetkami, kaczka z buraczkami w miodzie i deser czekoladowy z tymiankiem. Wszystkie przepisy oraz porady szefa kuchni znajdziecie na stronach magazynu.

                                          

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/02/28/imgsosy3g.jpghttps://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/02/28/imgqIdgZC.jpg