Owsianka jest posiłkiem doskonałym w smaku i prostym w przygotowaniu. Zawiera łatwo rozpuszczalny błonnik, który wchłania płyny i wypełnia żołądek na dłużej niż błonnik nierozpuszczalny.
Przyrządzona bez dodatku cukru dodaje energii, na długo zaspokaja głód, obniża poziom cholesterolu, a także pomaga utrzymać stały poziom cukru we krwi. Warto wiedzieć,że przeciwdziała chorobom serca, cukrzycy, rakowi okrężnicy i otyłości. Owsiankę można jeść zarówno na śniadanie jak i kolację.
Przyrządzona bez dodatku cukru dodaje energii, na długo zaspokaja głód, obniża poziom cholesterolu, a także pomaga utrzymać stały poziom cukru we krwi. Warto wiedzieć,że przeciwdziała chorobom serca, cukrzycy, rakowi okrężnicy i otyłości. Owsiankę można jeść zarówno na śniadanie jak i kolację.