Domowych smaków czar - relacja z warsztatów

Byliśmy na warsztatach z marką Hochland i Tomkiem Jakubiakiem na których wyciągnęliśmy od niego kilka przepisów specjalnie dla Was!

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Domowych smaków czar - relacja z warsztatów

Z okazji wprowadzenia na rynek nowego produktu marki Hochland - plastrów twarogowych, w resteuracji Belvedere w Warszawie odbyły się niezwykłe warsztaty kulinarne.

Specjalnie na tę okazję, znany kucharz i pasjonat zdrowego gotowania – Tomasz Jakubiak skomponował przepisy z wykorzystaniem trzech różnych smaków rodzajów nowego sera – naturalnym, z chrzanem, z cebulką i szczypiorkiem.

Inspiracją do przygotowania potraw były domowe smaki, które przywróciły najsmaczniejsze wspomnienia z dzieciństwa!

Na duży poranny głód - smaczna i pożywna Kanapka pełna smaków!



W czasie gdy uczestnicy warsztatów robili kanapki według jego przepisu Tomek Jakubiak przygotowywał swoje popisowe danie ze szparagami - Lekka zapiekanka ze szparagami, a na zakończenie coś dla młodszych smakoszy (i nie tylko) - Truskawkowe tagliatelle!