Drugie życie słoika

Nie wyrzucajmy słoiczków po musztardzie czy przecierach, przecież można je wykorzystać do wielu rzeczy.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Drugie życie słoika
Często kupując dżem, przecier czy dowolny produkt, kierujemy się opakowaniem. Co zrobić kiedy zostaje nam słoik? Najczęściej ląduje w koszu, ale można zastosować je ponownie. Przede wszystkim ja używam ich ponownie do przetworów domowej produkcji, ale nie tylko - przechowuję w tych ładniejszych przyprawy, oszczędzam na kupowaniu kolejnych pojemniczków.

Drugie zastosowanie znalazły także na moim parapecie w kuchni jako świeczniki, wystarczyło dodać trochę makaronu , świeczkę i kawałek sznurka. Tak przy okazji warto wspomnieć, że w ten sposób można wykorzystać też butelki, prezentują się super, chociaż nie posiadam żadnych zdolności plastycznych i pozostawiam je białe, usuwając tylko nalepki producenta.