Jesteś czasem zmęczony tradycyjnymi polskimi smakami? Zapraszamy więc na kulinarną wycieczkę po świecie poszukiwaniu inspiracji do domowych obiadów! W pierwszą podróż zabierze nas Michela Chiappa, piękna prezenterka i miłośniczka dobrej włoskiej kuchni.
W każdy poniedziałek (zaczynając od 27 lutego) o 14:00 będzie można spotkać się z nią na kanale 8TV w programie „ Po prostu po włosku”. Prowadząca jest Walijką, która pochodzi z dużej włoskiej rodziny i już jako dziecko udowadniała, że makaron można przygotować na niezliczoną ilość sposobów.
W pierwszym odcinku Michela pokaże jak przygotować linguine z mozzarellą i sosem pomidorowym, czyli prawdziwie włoski przysmak, który nie wymaga dużego nakładu pracy.
Nie zabraknie także aromatycznej lasagne z orzechami i pesto. W Bolonii Michela spotka się też z Moniką Venturi, której rodzina zajmuje się sprzedażą ręcznie robionego makaronu.
fot. materiały prasowe 8TV
Włoska kuchnia Cię nie kręci? W takim razie zapraszamy na wyraziste i pikantne meksykańskie smaki! Ta kuchnia w ostatnich latach święci triumfy w modnych restauracjach na całym świecie. A gdzie jest największa moda na meksykańskie potrawy? W Kalifornii!
Twórcy programu „Baja California: smak nowej kuchni” (niedziela, godz. 12:00, Canal +) zabiorą Cię do Baji Californii, meksykańskiej części Półwyspu Kalifornijskiego.
Dokument przedstawi meksykańskich szefów kuchni, którzy opowiedzą, czym charakteryzuje się tamtejsza kuchnia, jakie są jej podstawowe sekrety i smaki. Dzięki temu będziemy mogli poznać zupełnie inne oblicze meksykańskiego jedzenia!
fot. materiały prasowe Canal +
W każdy poniedziałek (zaczynając od 27 lutego) o 14:00 będzie można spotkać się z nią na kanale 8TV w programie „ Po prostu po włosku”. Prowadząca jest Walijką, która pochodzi z dużej włoskiej rodziny i już jako dziecko udowadniała, że makaron można przygotować na niezliczoną ilość sposobów.
W pierwszym odcinku Michela pokaże jak przygotować linguine z mozzarellą i sosem pomidorowym, czyli prawdziwie włoski przysmak, który nie wymaga dużego nakładu pracy.
Nie zabraknie także aromatycznej lasagne z orzechami i pesto. W Bolonii Michela spotka się też z Moniką Venturi, której rodzina zajmuje się sprzedażą ręcznie robionego makaronu.
Włoska kuchnia Cię nie kręci? W takim razie zapraszamy na wyraziste i pikantne meksykańskie smaki! Ta kuchnia w ostatnich latach święci triumfy w modnych restauracjach na całym świecie. A gdzie jest największa moda na meksykańskie potrawy? W Kalifornii!
Twórcy programu „Baja California: smak nowej kuchni” (niedziela, godz. 12:00, Canal +) zabiorą Cię do Baji Californii, meksykańskiej części Półwyspu Kalifornijskiego.
Dokument przedstawi meksykańskich szefów kuchni, którzy opowiedzą, czym charakteryzuje się tamtejsza kuchnia, jakie są jej podstawowe sekrety i smaki. Dzięki temu będziemy mogli poznać zupełnie inne oblicze meksykańskiego jedzenia!