David Gaboriaud to wschodząca gwiazda kulinarna o polsko-francuskich korzeniach. Urodził się we Francji, od wielu lat mieszka jednak w Polsce, gdzie uczy nas gotować francuskie klasyczne potrawy.
My mieliśmy okazję spróbować potraw Davida na warsztatach z okazji prezentacji nowego produktu firmy LG - piekarnika solarnego oraz startu unikalnego projektu z filmem i kuchnią w rolach głównych - Kino od kuchni. W trakcie trwania akcji raz w miesiącu w wybranych kinach w Polsce będzie można obejrzeć filmy o tematyce slow food, a także wziąć udział w pokazach gotowania na żywo, prowadzonych przez zawodowych kucharzy oraz spróbować filmowych potraw.
David przyrządził 3 wyjątkowe potrawy przy pomocy uczestników spotkania i nowego produktu firmy LG - piekarnika solarnego. Urządzenie posiada wszystkie zalety tradycyjnego piekarnika i kuchenki mikrofalowej, z dodatkowymi funkcjami jak gotowanie na parze czy grill.
Poniższe przepisy można jednak też przygotować w domowych warunkach w klasycznym piekarniku.
Zobaczcie przepisy na kanapkę Croque monsieur z kaczką i beszamelem oraz Jagnięcinę z warzywami. Na deser doskonały Mus czekoladowy z migdałową "dachówką".
Francuskie przysmaki Davida Gaboriaud
Klasyczna francuska kanapka croque monsieur, jagnięcina oraz mus czekoladowy - polecamy przepisy autorstwa wschodzącej kulinarnej gwiazdy!
ocena: 5/5 głosów: 4