Bonne Maman – marka, która słynie ze swoich przetworów owocowych i innych słodkości. Smakowite dżemy, wyjątkowe w smaku konfitury, kremy krówkowe czy prawdziwy francuski rarytas – krem kasztanowy. Każdy z produktów tej marki charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i najwyższą jakością.
Produkty tej marki łatwo znaleźć na sklepowych półkach. Ich charakterystyczna zakrętka z ozdobną kratką, jest znana na całym świecie. Designu dopełnia etykietka z czcionką imitującą pismo odręczne. Całość, łącznie z nazwą, kojarzy się z domowymi przetworami, robionymi przez nasze babcie.
Co wyróżnia dżemy Bonne Maman? Przede wszystkim ich jakość i smak. Co ciekawe – w ich składzie znajduje się „tylko” 50% owoców. Jednak, jak zapewnia producent, nie liczy się ilość, ale sposób ich przetworzenia. Dzięki wolnemu gotowaniu, dżemy uzyskują idealną konsystencję. Z kolei doskonały smak to wynik specjalnie wyselekcjonowanych owoców. W produktach Bonne Maman nie znajdziemy syropu glukozowo-fruktozowego ani kukurydzianego. Wszystkie są tworzone z wykorzystaniem białego lub brązowego cukru.
Ich smak świetnie nadaje się do stworzenia słodkiego śniadania w stylu francuskim. Jak można je wykorzystać w kuchni?
Oto trzy pomysły na wykorzystanie produktów Bonne Maman:
Granola z kremem kasztanowym i granatem na jogurcie naturalnym
Składniki dla 1 osoby:
Składniki dla 1 osoby:
Składniki dla 1 osoby:
Produkty tej marki łatwo znaleźć na sklepowych półkach. Ich charakterystyczna zakrętka z ozdobną kratką, jest znana na całym świecie. Designu dopełnia etykietka z czcionką imitującą pismo odręczne. Całość, łącznie z nazwą, kojarzy się z domowymi przetworami, robionymi przez nasze babcie.
Co wyróżnia dżemy Bonne Maman? Przede wszystkim ich jakość i smak. Co ciekawe – w ich składzie znajduje się „tylko” 50% owoców. Jednak, jak zapewnia producent, nie liczy się ilość, ale sposób ich przetworzenia. Dzięki wolnemu gotowaniu, dżemy uzyskują idealną konsystencję. Z kolei doskonały smak to wynik specjalnie wyselekcjonowanych owoców. W produktach Bonne Maman nie znajdziemy syropu glukozowo-fruktozowego ani kukurydzianego. Wszystkie są tworzone z wykorzystaniem białego lub brązowego cukru.
Ich smak świetnie nadaje się do stworzenia słodkiego śniadania w stylu francuskim. Jak można je wykorzystać w kuchni?
Oto trzy pomysły na wykorzystanie produktów Bonne Maman:
Granola z kremem kasztanowym i granatem na jogurcie naturalnym
Składniki dla 1 osoby:
- 50 g płatków jaglanych
- 50 ml miodu gryczanego
- 150 ml jogurtu nadburzańskiego
- 50 g granata
- kilka listków melisy
- 50 g kremu kasztanowego
- Uprażyć płatki na złoto i podlać miodem.
- Odstawić do wystygnięcia.
- Wlać jogurt do naczynia, następnie dodać krem kasztanowy i posypać chrupiącą granola. Te czynność tą można podzielić na 2 etapy aby deser ułożyć warstwowo.
- Dekorować listkami melisy i granatem.
Składniki dla 1 osoby:
- 1 jajo
- 20 g cukru
- 50 g mąki
- 100 ml mleka
- olej do smażenia
- 1 łyżka śmietany kwaśniej 18%
- tłuszcz do smarowania patelni
- dodatki: gorzka pomarańcza
- Białka ubić na sztywną pianę.
- Połącz przesianą mąkę, cukier, mleko oraz żółtko.
- Całość delikatnie wymieszać z ubitym białkiem.
- Puszyste naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu.
- Serwować z gorzką pomarańczą i kwaśną śmietaną.
Składniki dla 1 osoby:
- 1 kromka chleba tostowego
- ½ jabłka szara reneta
- ½ gruszki konferencyjnej
- 100 ml cydru
- 30 g cukru kokosowego
- 50 g dżemu malinowego
- ½ jaja
- olej do smażenia
- Jajo roztrzepać i obtoczyć w nim chleb.
- Kromkę obsmażyć z obu stron.
- Owoce obrać i pokroić na małe cząstki.
- Wrzucić na mocno rozgrzaną patelnię i karmelizować na sucho, a następnie podsypać szczyptą cukru kokosowego.
- Po chwili dodać odrobinę cydru i zredukować
- Owoce ułożyć na toście na dżemie malinowym.