Składniki
Ryż do sushi, liść „nori”, tuńczyk, por, sos „sriyacha”, sos sojowy, przyprawa „shichimi”, cytryna, chrzan „wasabi”, marynowany imbir
Sposób wykonania
Bardzo drobno siekamy tuńczyka. Rybę przekładamy do miseczki, wrzucamy zsiekany por a następnie całość doprawiamy do smaku „shichimi”, sosem sojowy, sosem „sriyacha” i kropimy sokiem z cytryny.
Rozkładamy liść „nori”. ¾ „nori” pokrywamy ryżem (90g).Ryż delikatnie smarujemy majonezem, nakładamy sałatę i pokrywamy ją tatarem. Całość zwijamy i kroimy na sześć kawałków.
Podajemy z „wasabi”, imbirem i sosem sojowym.
http://sushiconsultants.pl/
Rezerwacje:
Krzysztof Nowosielski
tel:502-394-924
email: biuro@sushiconsultants.pl
Futomaki z tatarem z tuńczyka
Przepis poleca www.sushiconsultants.pl
ocena: 0/5 głosów: 0