Futomaki z tatarem z tuńczyka

Przepis poleca www.sushiconsultants.pl

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Futomaki z tatarem z tuńczyka

Składniki
Ryż do sushi, liść „nori”, tuńczyk, por, sos „sriyacha”, sos sojowy, przyprawa „shichimi”, cytryna, chrzan „wasabi”, marynowany imbir

Sposób wykonania
Bardzo drobno siekamy tuńczyka. Rybę przekładamy do miseczki, wrzucamy zsiekany por a następnie całość doprawiamy do smaku „shichimi”, sosem sojowy, sosem „sriyacha” i kropimy sokiem z cytryny.

Rozkładamy liść „nori”. ¾ „nori” pokrywamy ryżem (90g).Ryż delikatnie smarujemy majonezem, nakładamy sałatę i pokrywamy ją tatarem. Całość zwijamy i kroimy na sześć kawałków.

Podajemy z „wasabi”, imbirem i sosem sojowym.


http://sushiconsultants.pl/

Rezerwacje:
Krzysztof Nowosielski

tel:502-394-924

email: biuro@sushiconsultants.pl