Jak zdrowo się odżywiać i sprawiać by warzywa zachowały jak najwięcej witamin i minerałów. Warzywa będą smaczne i pachnące gdy ugotujemy na parze.Mówimy o brokułach, marchwi, pietruszce, selerze, brukselce, kalarepie,cebuli, burakach,ziemniakach,fasolce szparagowej,czosnku i szpinaku.
Warzywa wtedy zachowują witaminy i minerały i nie tracą koloru co często się staje przy gotowaniu.Ważna jest długość gotowania na parze.Warzywa delikatne takie jak brokuły czy kalafior gotujemy ok 5 minut, zaś warzywa twarde takie jak ziemniak 20minut.Warzywa te gotujemy w całości.
Warzywa wtedy zachowują witaminy i minerały i nie tracą koloru co często się staje przy gotowaniu.Ważna jest długość gotowania na parze.Warzywa delikatne takie jak brokuły czy kalafior gotujemy ok 5 minut, zaś warzywa twarde takie jak ziemniak 20minut.Warzywa te gotujemy w całości.