Grill na każdą okazję?

Sezon grillowy większość z nas uważa za otwarty. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tę formę imprez. Ale czy grill na każdą okazję się sprawdzi?

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Grill na każdą okazję?
W najbliższy weekend spodziewam się gości. Planowana forma przyjęcia-grill na tarasie, jednak impreza ma się odbyć z okazji 55 urodzin teściowej, i będąc coraz bliżej godziny "0", zastanawiam się czy nie popełnię faux pas organizując je właśnie w ten sposób. Jeżeli sama forma jest odpowiednia, to czy wypada podać plastikowe talerzyki?! Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? Kiedy wypada, a kiedy już nie organizować grilla?! Czy, rzeczywiście jest to dobre rozwiązanie na każdą okazję? A co z dekoracją stołu i menu?

Oto moje propozycje: Na początek Krem pomidorowy z bazylią i mozzarellą + grzanki czosnkowe sałatka z tuńczyka sałatka ze świeżych warzyw (mix sałat+rzodkiewka+pomidor+kukurydza+płatki marchwi) z sosem vinegret pomidorki koktajlowe tarta łososiowa i szpinakowa (te przygotuje solenizantka) pieczywko i masełko czosnkowe z pietruszką na grillu: pomidory nadziewane jajkiem kaszanka piersi z kurczaka polędwiczki wieprzowe karkówkaszaszłyki ze schabem i warzywne marynowany pstrąg i łosoś deser: tor bezowy z truskawkami babeczki kajmakowe lody z musem truskawkowym i pijanymi misiami.

Dodam, że spodziewam się 15 osób a 2 są 100% wegetarianami... Hej dziewczyny i chłopaki, potraktujmy ten artykuł jako rozprawkę, a więc zajmijcie stanowisko i do klawiatury! Kiedy grill wypada, a kiedy odpada? Kiedy plastik zastąpić porcelaną? Jakie menu, jak ubrać stół? Nie pozostawiajcie mnie z tym samej!