Wygodne i poręczne opakowania serków Hochland w formie krążków możemy zabrać ze sobą do torby lub plecaka i w każdej chwili przygotować pyszną kanapkę. Delikatne i aromatyczne serki podbijają nasze podniebienia i kuszą wyjątkowymi kompozycjami przypraw, ziół i naturalnych składników.
W tym roku w kremowych serkach będą mogli rozsmakować się wszyscy uczestnicy cyklu pikników „Hochland smakuje wszędzie!”. W lipcu i sierpniu Hochland odwiedzi największe miasta w całej Polsce oraz nadmorskie miejscowości, gdzie będzie można posmakować kanapek z serkami. Łącznie ponad 100 tysięcy osób otrzyma pyszne kanapki z serkami Hochland! Licznym degustacjom będzie towarzyszyć strefa relaksu, gdzie odpoczywając na kocykach i leżakach goście poczują prawdziwie wakacyjny klimat.
Od 1 lipca do końca sierpnia potrwa także konkurs konsumencki, w którym do wygrania będą atrakcyjne nagrody, m.in. tablety. Konkurs będzie organizowany na profilu Hochland na Facebooku (www.facebook.com/Hochland.ser) i będzie zachęcał konsumentów do zabrania krążka Hochland na wypoczynek na świeżym powietrzu.
Na kulinarne wycieczki zaprasza mistrz kuchni - Marcin Budynek, autor przepisów z serami topionymi Hochland. Inspiracją do ich stworzenia jest okres wakacyjny, w którym podróżujemy, organizujemy pikniki i wypoczywamy na świeżym powietrzu. Różnorodne i łatwe do przygotowania przepisy możemy wykorzystać gdziekolwiek jedziemy, bo Hochland smakuje wszędzie!
Składniki:
4 bułki z ziarnami (słonecznik, dynia)
4 trójkąciki sera topionego z papryką Hochland
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
8 cienkich plastrów wędzonej szynki (najlepiej jagnięcej)
kiełki groszku
Sposób wykonania:
Papryki pieczemy w piekarniku lub opalamy nad ogniem do uzyskania czarnej skórki. Następnie zawijamy w folię lub wkładamy do woreczka na ok. 5 min. Ściągamy z papryki skórkę, usuwamy pestki i kroimy w paski lub plasterki. Połówki bułek smarujmy serkiem paprykowym, następnie układamy paprykę, cienkie plasterki szynki i kiełki groszku.
Bułka maślana z roladkami z gotowanej szynki i rzodkiewki
Składniki:
4 bułki maślane
4 trójkąciki sera topionego z szynką Hochland
8 plastrów szynki gotowanej
4 rzodkiewki starte na tarce
½ drobno posiekanego pęczka pietruszki
sałata rzymska
Ser topiony mieszamy z rzodkiewką i pietruszką (opcjonalnie możemy doprawić pieprzem). Przygotowaną pastą smarujemy plastry szynki i zwijamy w roladki, które następnie układamy w bułce maślanej na liściu sałaty.
Zdjęcia: Hochland