A ja robię coś takiego:
składniki: 6 żółtek, 2 ząbki czosnku, łyżka masła
wykonanie:
Drobno posiekany czosnek zeszklić na maśle, następnie dodać żółtka i mieszać aż się lekko zetną (powinny być półpłynne). Koniecznie podawać z grzankami lub chrupkim pieczywem. Można posypać zieleniną, np. posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
A ja robię coś takiego:
składniki: 6 żółtek, 2 ząbki czosnku, łyżka masła
wykonanie:
Drobno posiekany czosnek zeszklić na maśle, następnie dodać żółtka i mieszać aż się lekko zetną (powinny być półpłynne). Koniecznie podawać z grzankami lub chrupkim pieczywem. Można posypać zieleniną, np. posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
Gość
składniki: 6 żółtek, 2 ząbki czosnku, łyżka masła
wykonanie:
Drobno posiekany czosnek zeszklić na maśle, następnie dodać żółtka i mieszać aż się lekko zetną (powinny być półpłynne). Koniecznie podawać z grzankami lub chrupkim pieczywem. Można posypać zieleniną, np. posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.