Jajka f
aszerowane łososiem i awokado na bagi etceSkładniki:
- 2 jaja
- 50 g wędzonego łososia
- pół awokado
- sól
- pieprz
- koperek
- 4 kromki bagietki
- łyżka masła
Fot. E. Żołek
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na dwie części. Ostrożnie wyjmij żółtko.
2. Łososia, żółtka i połowę awokado pokrój w drobną kostkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj składniki.
3. Na patelni roztop masło i podsmaż z obu stron bagietkowe kanapki.
4. Małą łyżeczką przełóż farsz do otworów po żółtku.
5. Udekoruj jajko gałązką koperku. Podawaj na przysmażonej kanapce.
Wypróbuj też przepis na jajka faszerowane pieczarkami - sprawdzą się nie Wielkanoc i nie tylko!
Nina W.