Ananasy obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Twardy środek usuwamy. Każdy kawałek moczymy w mleczku kokosowym, obsypujemy brązowym cukrem z cynamonem i grillujemy po około 5 minut z każdej strony.
Pomarańcze kroimy w grube plastry razem ze skórką. Układamy je na grillu i smarujemy miodem (może być wymieszany z alkoholem). Kiedy się podpieką, przewracamy na drugą stronę i smarujemy miodową mieszanką.
Banany grillujemy ze skórką. Można je przekroić wzdłuż na pół, opiec najpierw od przekrojonej strony. Następnie przewrócić, posmarować czekoladą i opiekać kilka minut.
Melony obieramy ze skóry i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Można je grillować same albo owinięte plastrami szynki parmeńskiej. Przed zawinięciem w szynkę trzeba melon opiec przez minutę. Razem z szynką ponownie kładziemy na ruszt na około minuty.
Źródło wydanie specjalne Pani domu