Nie ma nic gorszego niż ociekająca z soku gruszka w naszych palcach na przyjęciu pełnym gości. Najczęściej rezygnujemy z jedzenia owoców właśnie dlatego, że wiemy jak komicznie wyglądamy. Tak naprawdę jednak to nie wina owoców, a naszej nieumiejętności w ich jedzeniu.
Jabłka i gruszki nakładamy dobie na talerzyk i kroimy na cząstki - 4 albo 8, w zależności od tego z jak dużym owocem mamy do czynienia. Następnie wykrawamy gniazdo nasienne. gniazdo odkładamy na oddzielny talerzyk. Cząstki możemy brać palcami i jesć.
Jeśli owoce są wyjątkowo soczyste można użyć noża i widelca i kroić je na talerzyku.
Jabłka i gruszki nakładamy dobie na talerzyk i kroimy na cząstki - 4 albo 8, w zależności od tego z jak dużym owocem mamy do czynienia. Następnie wykrawamy gniazdo nasienne. gniazdo odkładamy na oddzielny talerzyk. Cząstki możemy brać palcami i jesć.
Jeśli owoce są wyjątkowo soczyste można użyć noża i widelca i kroić je na talerzyku.