Na samym początku upieczoną sztukę kurczaka osączamy z tłuszczu i kładziemy grzbietem do dołu. Ostrym nożem odcinamy obie nogi, uważając, by nie poszarpać skóry.
Następnie odcinamy skrzydełka, razem z częścią piersi, która do nich przylega. Potem oddzielamy część grzbietową tuszki, przecinając staw obojczykowy.
Pozostałą tuszkę przecinamy wzdłuż na dwie części, a każdą z nich kroimy na kilka mniejszych kawałków, usuwając wysysające ostre kości. Gotowe nasz kurczaczek pięknie pokrojony.
Mam nadzieje, że skorzystacie z tej rady.
Następnie odcinamy skrzydełka, razem z częścią piersi, która do nich przylega. Potem oddzielamy część grzbietową tuszki, przecinając staw obojczykowy.
Pozostałą tuszkę przecinamy wzdłuż na dwie części, a każdą z nich kroimy na kilka mniejszych kawałków, usuwając wysysające ostre kości. Gotowe nasz kurczaczek pięknie pokrojony.
Mam nadzieje, że skorzystacie z tej rady.