1. Upewnij się, czy miseczka w której ubijasz jajka jest susza i nienatłuszczona
2. Dokładnie oddziel białko od żółtka
3. Lepiej ubija się jajka w temp. pokojowej, wyjmij je więc wcześniej z lodówki
4. Warto schłodzić trzepaczkę
5. Ubijaj z dodatkiem szczypty soli, kwasku cytrynowego lub 1/4 łyżeczki octu- warto dodać je w trakcie ubijania, ponieważ pomagają utrzymać się panie
6. Jajka starsze lepiej się ubijają
7. Nie ubijaj za długo sztywnej piany, ponieważ może opaść
8. Użyj ubitych jajek od razu
2. Dokładnie oddziel białko od żółtka
3. Lepiej ubija się jajka w temp. pokojowej, wyjmij je więc wcześniej z lodówki
4. Warto schłodzić trzepaczkę
5. Ubijaj z dodatkiem szczypty soli, kwasku cytrynowego lub 1/4 łyżeczki octu- warto dodać je w trakcie ubijania, ponieważ pomagają utrzymać się panie
6. Jajka starsze lepiej się ubijają
7. Nie ubijaj za długo sztywnej piany, ponieważ może opaść
8. Użyj ubitych jajek od razu