![Kasia i Kurt gotują: Pstrąg z cytrusową nutą Kasia i Kurt gotują: Pstrąg z cytrusową nutą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PORADY_B/kasia-i-kurt-gotuja-pstrag-z-cytrusowa-nuta-12183.jpg)
Pstrąg z cytrusową nutą na pewno będzie smakował dzieciom!
![](https://static.gotujmy.pl/MT/kasia-i-kurt-gotuja-pstrag-z-cytrusowa-nuta-12188.jpg)
Składniki:
- oczyszczony pstrąg
- masło pomarańczowo-pietruszkowe
- kilka liści laurowych
- pomidor
- 2 pieczarki
- gałązka rozmarynu
- oliwa z oliwek
- łyżeczka skórki startej z cytryny
- sól i pieprz
- pergamin do pieczenia
Wykonanie:
1. Ponacinałam pstrąga. W „kieszonki” włożyłam liście laurowe oraz masło doprawione pietruszką i skórką pomarańczy.
2. Ułożyłam na pergaminie plastry pomidora i pieczarek, a na nich rybę. Doprawiłam skórką z cytryny, solą, pieprzem i oliwą.
3. Do środka ryby włożyłam łyżkę masła i rozmaryn. Pstrąga zawiniętego w pergamin piekłam 20 minut w 180°C.
4. Obraną ze skóry, pozbawioną kręgosłupa rybę ułożyłam na talerzu, a na niej pieczone razem z nią warzywa. Polałam całość sosem z pieczenia.
![](https://static.gotujmy.pl/MT/kasia-i-kurt-gotuja-risotto-z-szafranem-11731.jpg)
Źródło: Party
zozolek
zbysiowa