Najgorszą rzeczą jaką możemy zrobić jest przecięcie owocu i próba wypłukania nasion. Działa to bardzo niekorzystnie na smak!
Mój sposób wymaga tylko miski i drewnianej łyżki:
1) Przekrój owoc na pół lub ćwiartki, jeśli jest bardzo duży;
2) Trzymaj granat nad miską skórką do góry, a nasionami do dołu;
3) Zacznij energicznie okładać granat drewnianą łyżką – nasiona i sok wypadną do miski. Jeśli wypadnie trochę białych nieproszonych gości (skórki) – wyjmij je z miski i wyrzuć, gorzkie to i niepotrzebne!
I gotowe! Teraz nie pozostaje nic innego, jak wypróbowanie świetnych przepisów z granatem w składzie.
Mój sposób wymaga tylko miski i drewnianej łyżki:
1) Przekrój owoc na pół lub ćwiartki, jeśli jest bardzo duży;
2) Trzymaj granat nad miską skórką do góry, a nasionami do dołu;
3) Zacznij energicznie okładać granat drewnianą łyżką – nasiona i sok wypadną do miski. Jeśli wypadnie trochę białych nieproszonych gości (skórki) – wyjmij je z miski i wyrzuć, gorzkie to i niepotrzebne!
I gotowe! Teraz nie pozostaje nic innego, jak wypróbowanie świetnych przepisów z granatem w składzie.