
Kolejne spotkanie warsztatowe Akademii Smaku Bosch poświęcone było kaszy. Uczestnicy dowiedzieli się, jakie właściwości zdrowotne posiada ten produkt a także poznali argumenty za tym, by włączyć go do codziennego jadłospisu.
Ekspert spotkania, Monika Mrozowska wraz z zaproszonymi kucharzami udowdonili, że kojarzona z dodatkiem do obiadu kasza wcale nie musi nudna! W przygotowywanym na spotkaniu menu znalazły się takie potrawy jak: golas lubelski, pęczakotto bałtyckie, grzyby portobello faszerowane kaszą jęczmienną, sałatka z pęczaku z popcornem z kaszy gryczanej. Wisienką na torcie był autorski przysmak Moniki Mrozowskiej - budyń z kaszy jaglanej.
Zainteresowaliśmy Cię? Odkryj z nami nowe smaki kaszy!
Redakcja magazynu "Akademia Smaku Bosch"
Dowiedz się więcej: Dlaczego warto jeść kasze? >>>
Nina W.
karola25
weronikaS