Ta książka to nie tylko zbiór wyśmienitych przepisów na śniadania, zupy, dania rybne i mięsne, dania bezglutenowe, przekąski czy desery. To przede wszystkim przykład na to, jak można zaangażować małych pomocników do pracy w kuchni tworząc niebanalne w smaku potrawy!
Wszystkie prezentowane przepisy – choć wykwintne – bez problemu mogą zostać przygotowane przez profesjonalistów, jak i amatorów wraz z dziećmi. Jak mówi sam autor: „Moim marzeniem zawsze było przekazywanie wiedzy i pasji młodym osobom. Ogromną radością było zabranie dzieci do Londynu i poszerzanie ich horyzontów”.
Dzięki tej niezwykłej przygodzie dzieci zaproszone przez Josepha Seeletso miały okazję odwiedzić Borough Market – największy i najstarszy targ w Londynie, restaurację Gordona Ramsaya, Jamiego Oliviera a także rozkoszować się smakiem popołudniowej, angielskiej herbaty w hotelu The Ritz London.
„Mali szefowie kuchni” to osobista historia smaków autora. Na przykład, przepis na sałatkę z ryżem jaśminowym i dressingiem buraczanym wiąże się z czasami studiów Josepha Seeletso, kiedy to połączył ze sobą jaśmin i buraki. Kurczak z serem brie to receptura powstała 18 lat temu w jednej z restauracji w Krakowie, kiedy autor stawiał swoje pierwsze kroki w gastronomii w Polsce. Takich smaczków w książce jest znacznie więcej!
W publikacji znaleźć można także wiele cennych porad dotyczących sprawnego i smacznego gotowania. Podając przepis na swoją popisową przystawkę – bliny z krewetkami z curry i bananem – autor podpowiada, w jaki sposób można złagodzić aromat curry. Zdradza również, jakim produktem można zastąpić wino podczas przygotowywania małż z pesto.
Ta niezwykle interesująca propozycja wydawnicza wzbogacona została dodatkowymi filmami i zdjęciami – wystarczy zainstalować bezpłatną aplikację Tap2C dostępną w Google Play i AppStore, by poznać jeszcze więcej interesujących porad i znakomitych przepisów.
Więcej informacji na temat książki znajdziesz TU.
Książka ukaże się 18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.
Wszystkie prezentowane przepisy – choć wykwintne – bez problemu mogą zostać przygotowane przez profesjonalistów, jak i amatorów wraz z dziećmi. Jak mówi sam autor: „Moim marzeniem zawsze było przekazywanie wiedzy i pasji młodym osobom. Ogromną radością było zabranie dzieci do Londynu i poszerzanie ich horyzontów”.
Dzięki tej niezwykłej przygodzie dzieci zaproszone przez Josepha Seeletso miały okazję odwiedzić Borough Market – największy i najstarszy targ w Londynie, restaurację Gordona Ramsaya, Jamiego Oliviera a także rozkoszować się smakiem popołudniowej, angielskiej herbaty w hotelu The Ritz London.
„Mali szefowie kuchni” to osobista historia smaków autora. Na przykład, przepis na sałatkę z ryżem jaśminowym i dressingiem buraczanym wiąże się z czasami studiów Josepha Seeletso, kiedy to połączył ze sobą jaśmin i buraki. Kurczak z serem brie to receptura powstała 18 lat temu w jednej z restauracji w Krakowie, kiedy autor stawiał swoje pierwsze kroki w gastronomii w Polsce. Takich smaczków w książce jest znacznie więcej!
W publikacji znaleźć można także wiele cennych porad dotyczących sprawnego i smacznego gotowania. Podając przepis na swoją popisową przystawkę – bliny z krewetkami z curry i bananem – autor podpowiada, w jaki sposób można złagodzić aromat curry. Zdradza również, jakim produktem można zastąpić wino podczas przygotowywania małż z pesto.
Ta niezwykle interesująca propozycja wydawnicza wzbogacona została dodatkowymi filmami i zdjęciami – wystarczy zainstalować bezpłatną aplikację Tap2C dostępną w Google Play i AppStore, by poznać jeszcze więcej interesujących porad i znakomitych przepisów.
Więcej informacji na temat książki znajdziesz TU.
Książka ukaże się 18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.