kolorowe talerze

nie każdy wie, że na apetyt wplywa kolor talerza, na którym jemy...

         
ocena: 3/5 głosów: 1
kolorowe talerze
Żółty kolor talerzy wzmacnia uczucie sytości, dzięki czemu zjadamy mniej niż zwykle. Budynie, leguminy niekorzystnie prezentują się na żółtym tle. Za to owoce doskonale. Czerwony niepokoi biesiadników, rozprasza ich uwagę, nie wzmacnia wrażenia smakowitości potraw. Lepiej wybierać białą zastawę ozdobioną czerwonymi wzorami. Niebieski kolor prowokuje poważne dyskusje przy stole. W niebieskich miseczkach świetnie prezentują się sałatki i orzechy. Czarny – elegancki i wyrafinowany kolor dla talerzy. Jednak niektórzy stołownicy patrząc na obiad podany w czarnej zastawie myślą jedynie o tym, że sos jest niezdrowy, zupa tucząca, a mięsa pełne cholesterolu.