Oby do wiosny… Kiedy za oknem nic nie napawa optymizmem, trudno powstrzymać się przed tym westchnieniem. Ponure dni, znikoma ilość promieni słonecznych sprawiają, że brakuje nam wigoru i pozytywnego nastawienia.
Na szczęście nic nie stoi na przeszkodzie, by dobra energia pełną parą wkroczyła do naszych kuchni. Zatraćmy się w przygotowywaniu pysznych, zdrowych dań i deserów, do wykonania których użyjemy warzyw i owoców o pięknej zielonej barwie.
Zachęcamy Was do wzięcia udziału w kolejnej edycji konkursu dedykowanego. Zagrajcie z nami w zielone! Do konkursu zaprosiliśmy 104 osoby, które przez ostatnie pół roku (czyli w okresie od 15 sierpnia 2016 do 15 lutego 2017 roku) dodały najwięcej komentarzy na Gotujmy.pl.
Jeśli chcesz wiedzieć, czy znalazłeś się w gronie szczęśliwców, sprawdź swoją skrzynkę prywatnych wiadomości. Właśnie poprzez PW informujemy Was, że zakwalifikowaliście się do konkursu i możecie wziąć w nim udział.
Zadanie konkursowe:
Przygotuj przepis z wykorzystaniem przynajmniej dwóch spośród podanych niżej produktów. Przepis wraz ze zdjęciem dodaj do naszego serwisu. Uwaga! Żaden z tych produktów nie może być wyłącznie dekoracją potrawy.
Zielone produkty, do wykorzystania w przepisach:
- szpinak
- seler naciowy
- kapusta
- jarmuż
- awokado
- gruszka
Nagrody:
Spośród nadesłanych propozycji wybieramy 5 laureatów. Na każdego zwycięzcę czeka karta ROSSMANN wartości 100 zł.
Konkurs trwa od 16 lutego do 2 marca 2017 roku.
Laureatów ogłosimy najpóźniej do 9 marca 2017 roku.
Na szczęście nic nie stoi na przeszkodzie, by dobra energia pełną parą wkroczyła do naszych kuchni. Zatraćmy się w przygotowywaniu pysznych, zdrowych dań i deserów, do wykonania których użyjemy warzyw i owoców o pięknej zielonej barwie.
Zachęcamy Was do wzięcia udziału w kolejnej edycji konkursu dedykowanego. Zagrajcie z nami w zielone! Do konkursu zaprosiliśmy 104 osoby, które przez ostatnie pół roku (czyli w okresie od 15 sierpnia 2016 do 15 lutego 2017 roku) dodały najwięcej komentarzy na Gotujmy.pl.
Jeśli chcesz wiedzieć, czy znalazłeś się w gronie szczęśliwców, sprawdź swoją skrzynkę prywatnych wiadomości. Właśnie poprzez PW informujemy Was, że zakwalifikowaliście się do konkursu i możecie wziąć w nim udział.
Zadanie konkursowe:
Przygotuj przepis z wykorzystaniem przynajmniej dwóch spośród podanych niżej produktów. Przepis wraz ze zdjęciem dodaj do naszego serwisu. Uwaga! Żaden z tych produktów nie może być wyłącznie dekoracją potrawy.
Zielone produkty, do wykorzystania w przepisach:
- szpinak
- seler naciowy
- kapusta
- jarmuż
- awokado
- gruszka
Nagrody:
Spośród nadesłanych propozycji wybieramy 5 laureatów. Na każdego zwycięzcę czeka karta ROSSMANN wartości 100 zł.
Konkurs trwa od 16 lutego do 2 marca 2017 roku.
Laureatów ogłosimy najpóźniej do 9 marca 2017 roku.
monikaT83
redakcja
Zachęcamy do zabawy! Można użyć zarówno warzyw świeżych, jak i mrożonych :)
monikaT83
quote nick=redakcja]monikaT83 napisał(a):
Danusia19671
VioletoweKucharzenie
Di bloguje
gosiapiotrek23
Netka
redakcja
W przepisie konkursowym należy użyć przynajmniej dwóch z wymienionych „zielonych” składników. Ważne jest to, aby grały znaczącą rolę, ale nie muszą być jedynymi składnikami dania :)
redakcja
Dokładnie tak :) Do przygotowania dania należy użyć minimum dwóch z podanych wyżej składników i muszą one być ważną częścią potrawy.
reanja
Renata9
Igraszki Losu
BozenaMatuszczyk
Martyna12
Czy sałatka colesław jako składnik dania która przygotowana jest z głównie z białej kapusty jest zaliczana?
slodkokwasnakuchnia1
redakcja
Można użyć też kapusty pekińskiej i włoskiej :)
monikaT83
gosia56
2milutka