Praktyczne porady na rewelacyjne kruche ciasto:
Pamiętaj:
- do zagniecenia kruchego ciasta należy dodać lekko schłodzony tłuszcz co nie pozwoli na wsiąknięcie go przez mąkę, a tym samym ciasto po upieczeniu nie będzie twarde,
- ciasto zagniatamy od razu po przygotowaniu składników, nie należy podsypywać ciasta przy rozwałkowywaniu,
- dla kruchości ciasta dodawaj zamiast margaryny masło i zamiast kryształowego cukru - cukier puder,
- sprawdzona proporcja dla kruchego ciasta - mąka, masło, cukier to 3/2/1 Ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w temperaturze 200 - 220 stopni.
Pamiętaj:
- do zagniecenia kruchego ciasta należy dodać lekko schłodzony tłuszcz co nie pozwoli na wsiąknięcie go przez mąkę, a tym samym ciasto po upieczeniu nie będzie twarde,
- ciasto zagniatamy od razu po przygotowaniu składników, nie należy podsypywać ciasta przy rozwałkowywaniu,
- dla kruchości ciasta dodawaj zamiast margaryny masło i zamiast kryształowego cukru - cukier puder,
- sprawdzona proporcja dla kruchego ciasta - mąka, masło, cukier to 3/2/1 Ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w temperaturze 200 - 220 stopni.